mandag 11. august 2008

Blir vin av sånt

Elven Serein sniker seg rund her i Chablis, og gir grunnlag for verdens beste vin! Ellers i Frankrike stopper vinprisene på Champion eller Carrefour på omtrent 5 euro, her er det mer utgangsprisen, på den enkleste petit'ene, den dyreste av grand cru'ene på supermarkedet idag, var rundt 20...
Vi har vært på byen, drukket en flott grand cru, og spist god fisk, avslappende og godt... Morsomt når en av byens boyz kom, kul og tøff, og satte seg på restauranten med en creme de menthe... Yo!
For uinnvidde, chablis finnes i følgende varianter, (billig til dyr) petit chablis, chablis, premier cru, grand cru. De beste vinmarkene er nærmest elven Serein, og Les Clos er bestest av alle. Der var Bjørn på druenøst i fjor, sure greier:) Litt rart det er sånn forskjell på druene på noen 100 meter... Men de vet vel hva de gjør!
Kjekt å være her igjen, det er en koselig liten landsby, med rolig og fredelig stemning. Vi bor på den kommunale (municipale) campingen, uten sauna, spa, basseng eller andre tulleting vi ikke trenger, billig og greit. Og som de fleste municipale camping, midt i byen. :)
Det slutta å regne:)

Ingen kommentarer: